De mest almindelige hudlidelser

ACNE

Acne og bumser er den mest almindelige hudlidelse hos mennesker. Den påvirker næsten 45 millioner amerikanere hvert år. Acne og bumser udvikler sig hvor der er flest fedtkirtler tilstede, f.eks. i ansigt, hovedbund, bryst, ryg og nakke. Der findes mange forskellige typer af acne og bumser, og hver patient skal behandles i henhold til deres type. Behandlingen af acne og bumser kan f.eks. være medicinsk med forskellige typer af antibiotika, laserbehandling og sidst men ikke mindst, med særlige aktive produkter som PCA skin. Ofte er en kombination af de ovennævnte behandlingsmetoder den mest effektive.

ALDRING

Aldring af huden er et resultat af mange forskellige faktorer, der kan opdeles i to kategorier: indre og ydre. Iboende eller ukontrollabel aldring er kronologisk og genetisk. Ansigtsudtryk som rynker, linjer, graden af tørhed og meget følsom hud, kan være et resultat af iboende aldring. De ydre eller mere kontrollerbare faktorer af aldring henvises til eksponering af sol og/eller forurenende stoffer, der forårsager en opdeling af hudens struktur. Dette fører til pigmentforandringer/misfarvninger, flere rynker, hud-vækster og endog kræft. Mange videnskabsfolk mener de ydre faktorer er skyld i 90 % af de synlige tegn på aldring. Når man forsøger at rette tegn på aldring, er det vigtigt at bruge produkter, der ikke kun behandler, men også forhindre fremtidige skader i at opstå.

HYPERPIGMENTERING (MISFARVNING AF HUDEN)

Hyperpigmentering er mørkfarvning af et område af huden. Årsager til hyperpigmentering spænder fra solens skader forårsaget af UV-eksponering, ændringer i hormonbalancen på grund af graviditet og overgangsalder, og skader på huden såsom ar dannelse efter acne og bumser. Visse hudtyper kan også være mere modtagelige for hyperpigmentering. Det er vigtigt du rådfører dig med en hudspecialist, før du bruger produkter for misfarvning af huden. Høje procenter af stærke ingredienser kan forårsage yderligere irritation og føre til mere misfarvning, hvis det ikke anvendes korrekt og til de rigtige hudtyper.

ROSACEA

Rosacea er en noget misforstået hudlidelse. I øjeblikket er der ingen kendt kur eller årsag. Rosacea er generelt karakteriseret ved vedvarende rødme og/eller udbrud på de centrale områder af ansigtet, der almindeligvis omfatter næse, kinder, pande og hage. Selv om der ikke er nogen kur, er der mange forskellige metoder til at behandle og fjerne Rosacea symptomer. Der findes medicinske behandlingsformer til Rosacea, der fungerer godt sammen med de kosmetiske behandlingsformer. Der ud over findes der professionelle behandlinger som feks. laserbehandling. Konsulter en læge for at få stillet en diagnose og for at få behandlingsanbefalinger.