Laserbehandling af uren hud, ar og bumser med N-lite V laser

Metoden for laserbehandling af bumser, uren hud og ar med N-lite V laser, er forholdsvis ny i Danmark, og kun enkelte klinikker laver den ”rigtige” laserbehandling. Metoden er særdeles effektiv og uden risiko for alvorlige bivirkninger, og den beskrives af nogle forskere som et kæmpe fremskridt til behandling af bla. uren hud og bumser. Dokumentationen har bl.a. været offentliggjort i The Lancet efteråret 2003, og den revolutionerende nyhed har også været omtalt på BBC. Indehaveren af Carefull Skincare er en af de første i Danmark som arbejdede intensivt med denne særlige laser og behandling allerede kort tid efter udviklingen.

FORDELE VED LASERBEHANDLING:

 • En effektiv behandling uden risiko for alvorlige bivirkninger
 • Metoden er grundigt dokumenteret
 • Behandlingen kan udføres i frokostpausen, og huden er fuldstændig intakt efter behandling
 • Metoden er stort set smertefri
 • Der er positive bivirkninger som rynkereduktion og reduktion af ar
 • Behandlingen kan anvendes af alle (enkelte sygdomme eller brug af særlig medicin kan dog være en kontraindikation)
 • Behandlingen virker forebyggende på rynker og fine linjer
 • Huden bliver generelt pænere af behandlingen
 • Behandlingen har vist sig at være varig på et stort antal patienter
 • Metoden er dokumenteret effektiv med et gennemsnit på 2-4 behandlinger. Vi har kun 6 uger mellem hver behandling, da vi har erfaret, at dette øger effekten.
 • Behandlingen kan nemt kombineres med andre laserbehandlinger f.eks. karsprængninger, solskadet hud, aldersforandringer, permanent hår reduktion eller Botox, Azzalure, Belotero og Restylane

HVAD ER BUMSER/UREN HUD?

Bumser/uren hud rammer ca 70% af alle unge mellem 13 og 17 år. Ca 30% af disse bevarer generne mere eller mindre livet igennem, og det må anses for værende en af de hyppigste hudproblemer.
Bumser/uren hud kan variere i grader og kan ”komme og gå”.
De mest anvendte behandlingsformer for generne er forskellige former for antibiotika og salver/cremer, som typisk tørrer huden alvorligt ud.

HVEM KAN BEHANDLES FOR UREN HUD, AR OG BUMSER MED N-LITE V LASER?

Alle sunde og raske unge og voksne kan behandles. Har du taget medicin, som gør dig lysfølsom, det sidste halve år, må behandlingen desværre udskydes (ring evt. og tal med sygeplejersken om dette)
Hvis du er meget solbrun, anbefales det at vente med behandlingen til du er blevet lidt lysere i huden.

HVORDAN VIRKER BEHANDLING MED N-LITE V LASER?

N-lite laseren er en non-invasiv laser, som arbejder i en bestemt bølgelængde. Ved denne specielle teknik, påvirkes de små blodkar nederst, så der frigives nogle celler og enzymer. Ved denne proces iltes huden på en særlig måde, så nogle af bakterierne der ligger i huden ødelægges. Samtidig stimuleres til opbygning af nyt collagen, hvorfor der som positiv bivirkning er en god effekt på både ar og fine linjer/rynker i huden. 72 timer efter behandlingen frigives de ovennævnte stoffer i størst omfang, og der er løbende effekt af behandlingen de næste 10-12 uger.

HVORDAN FOREGÅR LASERBEHANDLINGEN FORT BUMSER, UREN HUD OG AR?

Huden renses af i specielle produkter, og der lægges en maske på huden. Denne meget særlige maske udvider de små blodkar i huden og laseren kan derfor bedre arbejde. Selve behandlingen føles som bitte små varme prik på huden og gør ikke særlig ondt. Det er en forholdsvis hurtig behandling, den tager ca ½ time.
Efter behandlingen kan nogle opleve en let kløe i huden og/eller små røde prikker på huden. Begge dele er uden betydning for det endelige resultat, og forsvinder efter kort tid. Huden vil være rød og føles varm nogle timer efter endt behandling.

HVILKE BIVIRKNINGER ER DER VED BEHANDLING AF UREN HUD, AR OG BUMSER MED LASER?

Der er stort set ingen bivirkninger ved denne non-invasive laserbehandling, d.v.s en laserbehandling, som ikke gennembryder/laver sår på huden. Der er beskrevet risiko for små overfladiske forbrændinger og pigmentforandringer ved behandling med lasertyper som N-lite V.

HVILKE TING SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ EFTER LASERBEHANDLINGEN?

Du bør ikke indtage smertestillende af NSAID gruppen, Ipren, Ibuprofen og andre typer gigtmedicin 3 dage efter behandlingen. Panodil, Kodein og andre typer smertestillende er uden betydning. Ændring eller ophør/pause med vanlig medicin skal altid aftales med egen læge eller klinikkens læge.
Du bør undlade at dyrke sol/solarium, da dette kan nedbryde noget af det nye væv vi bygger op. Samtidig kan du risikere at blive for mørk i huden, så næste behandling må udskydes eller undlades.
Ellers bør du pleje din hud med særlig effektive hudplejeprodukter, da dette faktisk kan øge effekten af behandlingen. Sygeplejersken vil tale med dig om dette.

ER DET NØDVENDIGT MED EN KONSULTATION FØR BEHANDLING?

Hos Carefull Skincare kan du altid bede om en gratis konsultation. Ifølge den nye lovgivning i vores branche, skal du være set på senest to dage før f.eks behandling med Botox og filler. Ved andre behandlingstyper, er det muligt, at du kan få behandlinger samme dag, som du har fået konsultation. Dette sikrer dig en grundig information og en tilstrækkelig betænkningstid.

Husk at du altid er velkommen på klinikken til en gratis konsultation.