Rosacea laserbehandling

Hos Carefull skincare behandler vi de kosmetiske gener ved Rosacea med særdeles gode resultater. Vi anvender to typer lasere til dette hudproblem. Den ene er N-lite V laser, som bruges til bekæmpelse af den kroniske irritationstilstand i huden. Den tilstand, som ofte giver bumselignende udbrud. Den anden er Ellipse I2PL som bruges til fjernelse af rødme og sprængte blodkar. Se afsnittet karsprængninger og bumser, uren hud for yderligere information.

INFO OM ROSACEA:

Rosacea er en kronisk betændelseslignende hudsygdom, som optræder i ansigtet. Den viser sig typisk ved anfaldsvis rødmen/blussende hud, betændte knopper (ikke at forveksle med bumser, da der ikke er tale om infektion forårsaget af en bakterie) sprængte og udvidet blodkar, samt en generelt sart og irriteret hud.
Sygdommen rammer omkring 10% af befolkningen med lys hudtype og kun sjælden mennesker med mørk hudtype. Kvinder angribes mere end mænd, og sygdommen har størst forekomst i 30-50 års alderen.

ÅRSAGER TIL ROSACEA:

Den primære årsag til Rosacea kendes ikke. Der findes dog en række ting, som kan få sygdommen til at bryde ud eller forværres:

  • Sol
  • Varme
  • Alkohol
  • Medicin der udvider blodkarrene
  • Steroidcremer (binyrebarkhormon)
  • Psykisk stress
  • Visse stærke krydderier

SYMPTOMER PÅ ROSACEA:

Rosacea viser sig med varierende symptomer og kan inddeles i 4 stadier. Mange vil opleve, at deres Rosacea kan svinge mellem graderne.

FORSTADIE:

Dette stadie kan vare flere år, og viser sig ved anfaldsvis udbrud med rødme og varme i ansigtet, f.eks. ved indtagelse af varm og stærkt krydret mad, eller udsættelse for stress, kulde og varme.

ROSACEA STADIUM I:

Her er der vedvarende rødme i ansigtet på kinder, i panden og på hagen. Dertil kommer spredte karudvidelser (telangiektasier).

ROSACEA STATIUM II:

Foruden den vedvarende rødme ser man også røde og gule betændte knopper samt udvidede kar.

ROSACEA STADIUM III:

Dette stadium har samme symptomer som stadium II, de er bare mere udtalte. Der kan desuden komme knudeagtige fortykkelser (noduli) samt hævelser i ansigtet.

KOMPLIKATIONER:

Hos 40% kan der opstå følgesymptomer i form af rødme og skældannelse ved øjenlågskanterne (blefaritis) samt betændelse i øjets bindehinde (conjunctivitis) og i sjældnere tilfælde af hornhinden (keratitis).
Hos mænd kan man desuden se en uregelmæssig knudret forstørrelse af næsen, såkaldt “kartoffelnæse” (Rhinophyma) som skyldes, at talgkirtlerne forstørres samtidig med der opstår bindevævsdannelse. Mange forbinder denne kartoffelnæse med alkoholisme, hvilket bestemt ikke er korrekt.

HVAD KAN MAN SELV GØRE?

Undgå sollys. Beskyt huden med så høj solfaktor som muligt på alle årstider (mindst faktor 30)
Undgå oliebaserede ansigtscremer og brug vandbaseret makeup og solcreme. Olierede cremer irriterer huden.
Kom aldrig steroidcremer i ansigtet. Er behandling med disse årsagen, skal man stoppe behandlingen og søge læge, da symptomerne oftest forværres efter ophør
Begræns indtagelsen af varme og stærkt krydrede fødevarer samt alkohol.
Begræns varme bade og undgå så vidt muligt høje rumtemperaturer

BEHANDLING AF ROSACEA HOS LÆGER OG PÅ HOSPITALER:

Ofte behandles patienterne med langvarige antibiotiske kurer samt med forskellige salver og cremer.
I svære tilfælde, og i tilfælde hvor antibiotika ikke er effektiv, kan der behandles med en lav dosis af isotretinoin.
Vedvarende karudvidelser og sprængte blodkar kan behandles med laser. Den kroniske irritation og bumselignende tilstand kan ligeledes behandles effektivt med laser.
Rhinophyma (forstørrede talgkirtler på næsen) kan behandles med kirurgi eller med CO2 laser.
Vi anbefaler alle vores kunder at søge udredning via egen hudlæge. Derefter kan der iværksættes en behandlingsplan, og du kan få en effektiv behandling uden brug af antibiotika. Visse komplikationer til Rosacea SKAL behandles via hudlæge og/eller specialafdeling på sygehus.
Langt størstedelen af vores Rosacea kunder, har været igennem årelange behandlinger med salver og/eller antibiotikakurer uden den tilfredsstillende effekt. De er derfor særdeles tilfredse med, at kunne få tilbudt en behandlingstype som virker effektivt på de kosmetiske gener og uden risiko for alvorlige bivirkninger.

Denne behandling kan fint kombineres med laserbehandling, karsprængninger, solskadet hud, aldersforandringer, rynker, ar, bumser eller Botox, Azzalure, og Restylane/Belotero.

Hos Carefull Skincare kan du altid bede om en gratis konsultation. Ifølge den nye lovgivning i vores branche, skal du være set på senest to dage før f.eks behandling med Botox og filler. Ved andre behandlingstyper, er det muligt, at du kan få behandlinger samme dag, som du har fået konsultation. Dette sikrer dig en grundig information og en tilstrækkelig betænkningstid.

Husk at du altid er velkommen på klinikken til en gratis konsultation.