Myter og misforståelser

Huden er kroppens største organ. Denne elastiske og beskyttende beklædning er tyndest på læber og øjenlåg og tykkest på håndflader og fodsåler. Følgende er de seks primære funktioner af huden:

MYTE

”Kemisk peeling og hjemmepleje produkter kan bruges til at fjerne fregner”:

SANDHED

Fregner der har været til stede siden den tidlige barndom er en del af din genetiske make-up. De fleste mennesker, der har en naturlig fregnet hud, forsøger ofte at udjævne hudfarven med hyppige UV-eksponering (solbadning). Dette fører til yderligere misfarvning af huden og anbefales ikke. Kemiske peelinger og specielle kosmetiske produkter kan fjerne/reducere misfarvninger/fregner fra solskader, men de fregner/misfarvninger der er en del af din arvelige baggrund, vil altid dukke op igen.

MYTE

”Acne og bumser er kun et problem i ungdomsårene”:

SANDHED

Acne og bumser er ved at blive en meget almindelig hudlidelse hos voksne. Acne og bumser hos voksne rammer flere kvinder end mænd, og er ofte forårsaget af ændringer i hormonbalancen og/eller stress. Acne og bumser på en voksen påvirker almindeligvis de lavere områder af ansigtet, mens acne og bumser på unge ofte er mere udbredt. I takt med at huden ældes, nedsættes fedtproduktionen, hvilket gør det meget vigtigt, at vælge produkter til voksen acne. Disse produkter er mindre udtørrende men stadig meget effektive. Acne og bumser påvirker alle forskelligt alt efter alder og sundhedsstatus, og alle bør behandles i overensstemmelse hermed.

MYTE

”De lyse og mørke pletter, der undertiden er til stede efter overdreven udsættelse for sol, kan behandles”:

SANDHED

De hvide områder kaldes hypopigmentering (mangel på farvestof, melanin, i huden), og der er stadig ingen kendt metode til permanent at rette op på denne tilstand. Typisk hypopigmentering er ofte ledsaget af hyperpigmentering (for meget farvestof i huden) eller mørke pletter. Disse kan behandles og fjernes eller reduceres. De mørke pletter, der ofte omgiver de hvide pletter, vil altid få de hvide pletter til at syne endnu lysere. Det er derfor meget vigtigt, at huden ikke til stadighed udsættes for solbadning.

MYTE

”Fedtet hud, acne og bumser kræver flere rensninger i løbet af dagen og behøver ikke nogen fugtighedscreme”:

SANDHED

Afrensning af huden mere end de anbefalede to gange dagligt og/eller brug af barske sæber, kan rent faktisk få huden til at producere endnu mere fedtstof. Huden er programmeret til at holde sig balanceret med fedtstof for at bibeholde styrke. Når de gavnlige naturlige fedtstoffer fjernes for meget, vil hudens reaktion være er at skabe mere fedtstof for at kompensere. Personer med fedtet hud bør rense med et ikke-sæbe baseret produkt to gange om dagen efterfulgt af en antibakteriel matterende fugtighedscreme både dag og nat. Anvendelsen af ​​den rette fugtighedscreme, vil også bidrage til at regulere mængden af ​​fedtstof, der produceres i løbet af dagen.